Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

DIT DOEN WIJ

Bureau de Hamvraag is een creatief bureau voor complexe vraagstukken. Wij verhelderen vragen. Wij ontwikkelen strategieën, visies en oplossingen voor taaie hamvragen. Altijd in co-creatie met de experts: de betrokkenen.

ANALYSE

Het verhelderen van de Hamvraag. Welke opgave schuilt er achter de vraag? Welke belangen, stakeholders, wensen en ideeën spelen er mee? Dat is waar onze analyse van het vraagstuk begint. Wij gaan op onderzoek uit. Samen met jou én met andere stakeholders. Onze probleemanalyse is deskundig, scherp en innovatief. Met oog voor context, organisatie en netwerk.

Wij hebben de Hamvraag verhelderd van o.a. Gemeente Leidschendam-Voorburg, van schoolbestuur Xpect primair en Kinderstad Tilburg en van Wonam Bv, Eigen Haard, Hoorne Vastgoed en Gemeente Amsterdam. 

Charlotte en Anika van De Hamvraag zijn in staat om op een verfrissende manier 'wicked' vraagstukken bespreekbaar te maken. Door hun vernieuwende werkvormen moet je de diepte in en word je verplicht tot conceptueel denken. Dat proces bewaken zij ook bijzonder goed om te voorkomen te snel in de doe-stand te komen. Ook de wijze waarop zij 'connecten' met mensen werkt daarbij helpend. In het proces binnen onze organisatie resulteerde dit in het opruimen van negatieve gevoelens, waardoor de positieve energie kon gaan stromen en er prachtige nieuwe initiatieven zijn ontstaan en een fundament tot intensievere samenwerking."
Angela Horsten
Manager Schoolontwikkeling X-pect Primair

PROCES- EN PROJECTBEGELEIDING

Wanneer je samen de handen uit de mouwen steekt voor een gemeenschappelijk doel gebeurt er iets bijzonders. Dat inspireert ons. Soms is een open en kritische blik van buiten nodig om uiteenlopende belangen samen te brengen, belemmerende patronen te doorbreken en een stap verder te komen. Bureau de Hamvraag ontwikkelt creatieve aanpakken voor complexe vraagstukken. Wij pakken de regie en sturen waar nodig. In co-creatie met bestaande stakeholders en met nieuwe partners. Vanuit gedeelde ambities werken wij naar duurzame oplossingen en een helder resultaat.

Wij hebben processen ontworpen en begeleid voor o.a. de Ajax Challenge, Woningcorporaties Eigen Haard, De Key, Ymere, Rochdale en Stadgenoot en voor onderwijscooperatie T-Primair. 

” Samenwerken met Bureau de Hamvraag is een feest. En het levert daadwerkelijk resultaat op. De aanpak is creatief, dynamisch, inspirerend en getuigt van lef. Ze luisteren goed, durven vast te houden aan eigen koers en blijven binnen de kaders van een opdracht. Bureau de Hamvraag is maatschappelijk geëngageerd en kan van daaruit op een breed terrein van toegevoegde waarde zijn.
Pieter Jansen
Directeur Onderwijscoperatie T-Primair

FACILITEREN EN ONTWERPEN

Geen grote participatie-, verander-, innovatie-, samenwerking- of visie-trajecten op komst, maar wel belangrijke thema’s te bespreken? Wij ontwerpen innovatieve trainingen, workshops en brainstorms op maat.

Ook begeleiden we participatie of co-creatie processen. We zijn o.a. getraind in Deep Democracy en Design Thinking. 

Wij faciliteren o.a. workshops en sessies voor GGD-GHOR Nederland, Maatschappelijke Opvang Nederland en Durf te Delen.

"Het is een feest om samen te werken met Bureau de Hamvraag. Anika en Charlotte zijn twee analytische, verbindende en creatieve geesten die het evenement ‘Oeffelt loopt uit’ tot een hoger niveau hebben getild. Zij kijken verder dan de oppervlakte en benaderen vraagstukken net even anders. Door de juiste vragen te stellen zijn ze tot een unieke werkvorm gekomen om de inwoners van de kleine kern Oeffelt te prikkelen mee te denken over de toekomst van hun dorp. Tel daar hun betrokkenheid en enthousiasme bij op en je hebt een zeer waardevol totaalpakket."
Suzanne Böhmer
Programmamaker Volwassenen Biblioplus

OKÉ, EN NU CONCREET?

In de volgende rollen kunnen wij jouw organisatie helpen.

  • Procesbegeleider en programma- of projectmanager. Wij creëren energie, ontwikkelen een strategie, visie of concept, brengen uiteenlopende partners samen en inspireren deze om gezamenlijk aan iets nieuws te bouwen of een scherp resultaat neer te zetten.
  • Facilitator en dagvoorzitter. Wat wil jij meegeven aan de betrokken? Wij vertalen jouw doel naar energieke en doeltreffende workshops en bijeenkomsten.
  • Kwartiermaker. Er is een idee of een wens, maar er moeten nog allerlei zaken uitgezocht en geregeld worden om dit uit te werken en te vertalen naar een concreet resultaat of aanpak. Wij zorgen voor de voorbereiding en uitwerking van het idee, brengen de juiste partijen samen, zorgen dat er gedragen besluitvorming komt en zetten de praktische uitvoering op.
  • Analyse en co-creatie. Wij ontrafelen complexe context en halen relevante kennis en informatie naar boven. Door ons onder te dompelen in het vraagstuk en de stakeholders brengen wij structuur, de rode lijn en herkenbaarheid aan. We zoeken buiten de kaders en maken het visueel. 
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.