Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Dit doen wij

Dit doen wij

Bureau de Hamvraag is een creatief bureau voor maatschappelijke vraagstukken.

Wij ontwikkelen strategieën, visies en oplossingen voor taaie hamvragen. Altijd in co-creatie met de experts: de betrokkenen.

 

WAT IS DE HAMVRAAG?

De probleemanalyse: Welke opgave schuilt er achter de vraag? Welke belangen, stakeholders, wensen en ideeën spelen er mee? Dat is waar onze analyse van het vraagstuk begint. Wij gaan op onderzoek uit. Samen met jou én met andere stakeholders. Onze probleemanalyse is deskundig, scherp en innovatief. Met oog voor context, organisatie en netwerk.

Wij hebben de Hamvraag gesteld aan o.a. stichting Academie van de Stad en Hogeschool Utrecht, het IJburg College en voor de onderwijscoöperatie T-primair.

PROCES- EN PROJECTBEGELEIDING

Wanneer je samen de handen uit de mouwen steekt voor een gemeenschappelijk doel gebeurt er iets bijzonders. Dat inspireert ons. Soms is een open en kritische blik van buiten nodig om uiteenlopende belangen samen te brengen, belemmerende patronen te doorbreken en een stap verder te komen. Bureau de Hamvraag ontwikkelt creatieve aanpakken voor complexe vraagstukken. Wij pakken de regie en sturen waar nodig. In co-creatie met bestaande stakeholders en met nieuwe partners. Vanuit gedeelde ambities werken wij naar duurzame oplossingen en een helder resultaat.

Wij hebben processen ontworpen en begeleid voor o.a. de Ajax Challenge, schoolbestuur X-pect primair en Kinderstad Tilburg.

FACILITEREN EN BEGELEIDEN

Geen grote verander-, innovatie-, samenwerking- of visie-trajecten op komst, maar wel belangrijke thema’s te bespreken? Wij ontwerpen innovatieve trainingen, workshops en brainstorms op maat. Ook begeleiden we participatie of co-creatie processen. We zijn o.a. getraind in Deep Democracy en Design Thinking.

Wij faciliteerden o.a. workshops voor M@tch Maastricht en GGD-Nederland. Bij het Calvijn College Amsterdam en de Ajax Challenge is de Hamvraag via coaching boven water gekomen. 

HART VOOR DE PUBLIEKE ZAAK 

Bureau de Hamvraag werkt voor overheden, woningcorporaties, onderwijs, zorg en welzijn en culturele instellingen. Maar ook voor en met bedrijven die onze ambities delen. Want samen bereiken we meer. 

Wij werken samen met een team betrokken en diverse freelancers met verschillende expertises.

OKÉ, EN NU CONCREET?

In de volgende rollen kunnen wij jouw organisatie helpen.

  • Proces- en projectmanager. Wij creëren energie, ontwikkelen een strategie, visie of concept, brengen uiteenlopende partners samen en inspireren deze om gezamenlijk aan iets nieuws te bouwen of een scherp resultaat neer te zetten.
  • Facilitator en dagvoorzitter. Wat wil jij meegeven aan de deelnemers? Wij vertalen jouw doel naar energieke en doeltreffende workshops en bijeenkomsten.
  • Kwartiermaker. Er is een idee of een wens, maar er moeten nog allerlei zaken uitgezocht en geregeld worden om dit uit te werken en te vertalen naar een concreet resultaat of aanpak. Wij zorgen voor de voorbereiding en uitwerking van het idee, brengen de juiste partijen samen, zorgen dat er gedragen besluitvorming komt en zetten de praktische uitvoering op.
  • Onderzoek en co-creatie. Wij ontrafelen complexe context en halen relevante kennis en informatie naar boven. Door ons onder te dompelen in het vraagstuk en de stakeholders brengen wij structuur, de rode lijn en herkenbaarheid aan. We zoeken buiten de kaders en maken het visueel.

 

OPDRACHTGEVER AAN HET WOORD

” Charlotte en Anika van De Hamvraag zijn in staat om op een verfrissende manier ‘wicked’ vraagstukken bespreekbaar te maken. Door hun vernieuwende werkvormen moet je de diepte in en word je verplicht tot conceptueel denken. Dat proces bewaken zij ook bijzonder goed om te voorkomen te snel in de doe-stand te komen. Ook de wijze waarop zij ‘connecten’ met mensen werkt daarbij helpend. In het proces binnen onze organisatie resulteerde dit in het opruimen van negatieve gevoelens, waardoor de positieve energie kon gaan stromen en er prachtige nieuwe initiatieven zijn ontstaan en een fundament tot intensievere samenwerking.”

Angela Horsten, manager schoolontwikkeling Xpect primair

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.