Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

OnderOns

OnderOns

Wij zijn Charlotte en Anika. Wij delen de nieuwsgierigheid naar de essentie van een vraag. Wij richten ons niet op het topje, maar op de hele ijsberg. Dingen voor elkaar krijgen, dat vinden wij belangrijk. In Bureau de Hamvraag bundelen wij onze ervaring, creativiteit en energie om daarmee een bijdrage te leveren aan de publieke zaak.

Charlotte Hendrickx

Anika over Charlotte: De onderste steen boven krijgen? Daar draait Charlotte haar hand niet voor om. Gefascineerd door mensen, groepen en het waarom stelt zij de juiste vragen op het juiste moment. Soms kritisch, vaak motiverend, altijd scherp en vanuit een open blik.

Haar manier van werken typeert zich doordat zij niet alleen de tegendraadse MBO-er, de drukke bestuurder of de bevlogen vrijwilliger ziet. Charlotte gaat op zoek naar de unieke eigenschap of het talent dat niet altijd aan de oppervlakte zichtbaar is. Door het gedeelde belang naar boven te krijgen en de wrijving niet te schuwen weet zij een versnelling in het proces te bereiken.

Vóór Bureau de Hamvraag 

Door haar ervaring als docent op het MBO en HBO weet Charlotte wat het met mensen doet als je hen vertrouwen geeft en weet te motiveren. Wanneer de verschillen heel groot zijn, de spanningen om te snijden of het vertrouwen in een groep ver te zoeken is, begint de echte uitdaging pas. Het motiveren en betrekken van de individuen en de groep als geheel.

Voor sociaal ondernemer Academie van de Stad leverde zij haar bijdrage aan de grootstedelijke uitdagingen door het creëren van innovatieve projecten. Charlotte ontwikkelde een vernieuwende werkwijze met het traineeship co-docent. Met dit programma creëerde zij nieuwe banen voor academici op het Amsterdamse VMBO. Een bijzonder project voor de Gemeente Amsterdam en de deelnemende VO-scholen.

Anika van de Water

Charlotte over Anika: Zo snel als Anika praat gaan haar gedachten, ze ziet kansen, legt snel verbanden en ziet de grote lijnen. Gedreven door nieuwsgierigheid gaat zij op zoek naar het verhaal achter de uitdaging. Soms vurig, vaak overtuigend, altijd enthousiast en met een creatieve insteek.

Anika is vanuit de inhoud gedreven. Haar aanpak kenmerkt zich door het creëren van draagvlak, uitzetten van de grote lijnen en sturen op gedeelde ambities vanuit eigen verantwoordelijkheid. Anika vindt de goede ideeën en brengt deze samen tot effectieve oplossingen. Haar resultaatgerichtheid maakt dat zij is omschreven als een ‘vriendelijke terriër’ die niet meer loslaat.

Vóór en naast Bureau de Hamvraag 

Anika schreef eerder geschiedenis bij het Amsterdam Museum.  In co-creatie met bewoners, vrijwilligers en professionals werkte zij samen aan de grote en kleine verhalen van de stad. Als publiekshistorica is ze geïnspireerd door de kracht van het verhaal.

Anika maakt graag van niets ‘iets’ (goeds!). Bij sociaal ondernemer Academie van de Stad kon ze haar enthousiasme kwijt in het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken en in het ontwikkelen van innovatieve projecten. Dit deed ze door nieuwe samenwerkingen te realiseren waarbij voor alle partijen een win-win situatie ontstaat. En zo creëerde zij bewezen succesvolle projecten die nog altijd lopen.

Ook in de projecten van het Projectmanagementbureau van de Gemeente Amsterdam weet zij partijen bij elkaar te brengen, strategieën te ontwikkelen en zaken voor elkaar krijgen. Vanuit de kracht van de gemeente als netwerkorganisatie.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.