De Ajax Challenge, een steuntje in de rug voor Amsterdamse jongeren

/ februari 13th, 2020 / 0 Comment

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Bureau de Hamvraag verzorgt per januari 2020 het programmamanagement van de Ajax Challenge. 

Ajax, een voetbalclub die iedereen kent. Een club met uitstraling en vol talent. Veel jongens, en meisjes, die dromen om onderdeel te mogen zijn van deze Amsterdamse club. Heb je geen sportief talent? Dan is dit niet haalbaar, maar daarmee is de droom niet zomaar vervlogen. 

In samenwerking met de gemeente Amsterdam en diverse onderwijsinstellingen zoals het ROC van Amsterdam en ROC TOP verzorgt AFC Ajax een project voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De Ajax Challenge.

Jongeren krijgen een programma aangeboden gebaseerd op de kernwaarden van Ajax. Met professionele trainers worden de jongeren zowel mentaal als fysiek meegenomen in de waarden en normen van een Ajacied. Waarden en normen die voor iedereen van belang kunnen zijn, zoals ambitie, discipline en samenwerken. En dat allemaal op het Johan Cruijff trainingsveld naast de ArenA. Voor veel jongeren een kans, een droom of soms een sprankeltje hoop om hun toekomst verder vorm te geven.

De Ajax Challenge geeft hiermee een antwoord op een maatschappelijke hamvraag door gebruik te maken van het vliegwiel dat Ajax en de onderwijspartners kunnen bieden. Charlotte zet zich als programmamanager vanuit Bureau de Hamvraag in om de samenwerking te versterken en de maatschappelijke impact van het project te vergroten. 

Omdat de Amsterdamse jongeren die soms na vele tegenslagen nog steeds durven te dromen dit absoluut verdienen. De afgelopen weken heeft Charlotte met eigen ogen gezien en ervaren hoe jongeren door het programma van de Ajax Challenge van een passieve naar actieve houding gaan, leren plezier te maken en samen te werken. Ook zag ze hoe statushouders hun angst om te spreken overwonnen en kansen zien om een bestaan op te bouwen in Amsterdam. 

Weet wie je bent, wat je kan en durf te dromen. Dan word je spits van je eigen leven!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave a comment