Bewonersparticipatie in een tijdreismachine

/ januari 24th, 2020 / 0 Comment

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Ready for take off!  In een interactieve sessie en middels een installatie namen wij de bewoners van Oeffelt mee op reis. Op tijdreis naar de toekomst. Hoe dat eruit zag? Een tipje van de sluier: de sprinkhanenbal als streekproduct, CPO woontorens in de Maas en Olf de Oeffeltse VVV robot.

De bewoners van Oeffelt mochten op de jaarlijkse ‘Oeffelt loopt uit’ dag volop dromen over hun toekomst. Centraal stond de kracht van kleine kernen. In kennis- en plenaire sessies werden de 170 bewoners geïnspireerd en geinformeerd over alles wat mogelijk is.

Bureau de Hamvraag had de fijne opdracht gekregen om die toekomstdromen los te maken en op te halen. We namen het dorp mee in de tijdreismachine. Inspireren, verrassen en de fantasie aanspreken was daarin het doel. Maar het moest wel herkenbaar Oeffelts zijn. We pakten daarom de Oeffeltse bouwstenen als basis: zoals het rijke verenigingsleven, de ondernemersgeest en het groene landschap. 

Vanuit wat Oeffelt trots maakt in het heden konden ze dromen over de toekomst Die kregen we dan ook volop binnen. Van groot tot klein: energiecoöperatie die gebruik maakt van het water in de Maas tot een kinderdorpsraad. Met de opbrengst gaat de dorpsraad aan de slag om samen met de dromers toe te werken naar concrete plannen.

 

De opdrachtgever was Biblioplus, die de actieve bewoners en vrijwilligers ondersteunde in de organisatie van de dag. 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Related posts

Leave a comment