Dagvoorzitter en gespreksleider

/ augustus 11th, 2019 / 0 Comment

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Elke keer opnieuw vind ik het een eer om als dagvoorzitter te mogen werken. Het geeft mij de kans om een kijkje in de keuken te krijgen van uiteenlopende organisaties, en op diverse thema’s. Het is bijzonder om als buitenstaander op deze manier meegenomen te worden in de hart van een opgave. Ik ben een nieuwsgierig en als dagvoorzitter wordt deze behoefte uitermate goed gevoed. De blik in andermans keuken inspireert me ook in de aanpak van andere projecten en opdrachten.  

Daarnaast geeft het een energie boost. Als dagvoorzitter ben je op je scherpst en moet je beslissingen maken in ‘the heat of the moment’. Nog altijd vind ik het een wonderlijk fenomeen dat je hersenen blijkbaar in staat zijn om te luisteren, tegelijkertijd gedachten en vragen te formuleren én beslissingen te maken. Deze skill is nog te trainen ook!

De invulling van het dagvoorzitterschap of gespreksleider is in mijn optiek ook een persoonlijke. Mijn stijl is wat luchtiger en informeler. Ik vind het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor (spontane) inbreng van deelnemers. Soms komt er een vraag, opmerking of gebeurtenis langs die het verdient om te worden uitgelicht. Ik houd van de flexibiliteit om gedachtes, meningen en ideeën te onderzoeken en te toetsen. Maar bij herhaling ben ik streng, dan gaan we verder.

Vanuit Bureau de Hamvraag richten we ons op de belanghebbenden en de opgave. Zo ook in het dagvoorzitterschap. Als dagvoorzitter is het voor ons de kunst om de wijsheid van de sprekers en de groep te stroomlijnen en te ordenen. Zodat wat wordt gedeeld herkenbaar is, en ieder daar zijn of haar eigen haakje aan kan hangen. Om zo tot de kern te komen. En een beetje lol mag daarbij niet ontbreken. 

Want het succes maken we samen. 

 

        

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Related posts

Leave a comment